XE SV PROJECT 8

Najekstremnije performanse koje je Jaguar ikada pokazao na Nürburgring Nordschleife.

Pogledajte film
NAJEKSTREMNIJE PERFORMANSE JAGUARA IKADA

Sa 600KS iz 5.0 litarskog Supercharged V8 motora, Project 8 je najmoćniji legalni cestovni Jaguar u povijesti. Ukupna proizvodnja bit će strogo ograničena na 300 automobila širom svijeta, od kojih će svaki biti ručno sastavljen u SVO Technical Centreu u Warwickshireu u Engleskoj. Izaberite između dvosjedne verzije Track Pack i četverosjeda koji je pogodniji za cestovni promet - obje su ekskluzivno dostupne s upravljačem na lijevoj strani. Prototip verzije su se vozile na testnim stazama diljem Europe, od kojih je najpoznatiji Nürburgring Nordschleife. Projekt 8 postigao je najbrži krug ikada za marku Jaguar na Nordschleifeu, brže od bilo koje druge limuzine s četvero vrata u povijesti i brže od mnogih poznatih superautomobila.

Pronađite prodavača
Pogledajte galeriju
NAPRIJED
NATRAG
UNUTRAŠNJOST
SPECIAL VEHICLE OPERATIONS

SVO stvara ultimativna Jaguar vozila: najbrža i najluksuznija, s najvišom razinom tehnologije. Naši specijalizirani inženjeri, dizajneri i majstori omogućavaju našim najzahtjevnijim kupcima da uživaju u svojoj strasti prema Jaguaru. Rezultat je uvijek ekskluzivan, poželjan i kolekcionarski.

PERFORMANSE I SPOSOBNOSTI
Projektirana da bude najuzbudljivija sportska limuzina na svijetu, Project 8 opremljen je prilagođenim motorsport ovjesom i modificiranim All Wheel Drive sustavom za izvanredni osjećaj i agilnost vozača. Držači amortizera opremljeni su zglobom kako bi poboljšali reakciju i postoje dvije visine od tla - jedna za cestu i jedna 15 mm niža za stazu.
SUPERCHARGED SRCE. ALUMINIJSKA KONSTRUKCIJA
Srce automobila je legendarni V8 Supercharged Jaguara. Ali brzina i uzbudljiva vožnja nisu samo zbog snage. Jaguarova Lightweight Aluminium Architecture karoserija u kombinaciji s velikom upotrebom karbonskih vlakana kod Projecta 8 - za poklopac motora, branike, blatobrane, bočne zavjesice, prednji spliter i stražnje aero krilo - održavaju težinu na minimumu.
SIGNATURE ZNAČAJKE
STRAŽNJE KRILO
Karoserija Projecta 8 bila je značajno redizajnirana kako bi omogućila aerodinamične performanse neophodne za automobil s 200 mph. To uključuje podesivi niski prednji spliter, stražnji difuzor i široko podesivo stražnje aero krilo. Napadni kut krila može se fino podesiti bilo da se smanji otpor ili poveća prianjanje - stvarajući do 122 kg pritiska kada dostignete 186 mph.
KOČNICE
Supercharged V8 motor i lagana karoserija osiguravaju nevjerojatne performanse. Ali snaga zaustavljanja jednako je važna za automobil s 200 mph. Project 8 ima najveće i tehnološki najnaprednije kočnice ikada ugrađene u Jaguar automobil - ogromni 400mm karbonsko keramički diskovi s velikim čeljustima sa 6 klipova naprijed, koji su također lagani, štedeći 18 kg.
PRAVA POVEZANOST S CESTOM
All Wheel Drive pogon osigurava izvanrednu reakciju, prianjanje i agilnost. Nijedan Jaguar se ne osjeća "življim". Upravljanje podsjeća na automobil sa stražnjim pogonom, kao kod superautomobila s dvoje vrata. Intelligent Driveline Dynamics sustav uključuje Electronic Active Differential sustav, kao dio naprednih, kompjutorski upravljanih postavki vožnje. Za postizanje ultimativnih performansi, posebno podešena verzija Adaptive Dynamics sustava Projecta 8 uključuje novi Track Mode.
TRKAĆA SJEDALA
Trkaća sjedala od karbonskih vlakana dostupna su za one koji žele Project 8 s dvoje sjedala spreman za stazu. Ona su opremljena s trkaćim pojasevima u četiri točke. Kuke za zadržavanje pojasa u više točaka zamjenjuju stražnja sjedala. Cestovna verzija Projecta 8 opremljena je s četiri sjedala obložena Ebony kožom s Oyster kontrastnim šivanjem. Prednji par su specijalna lagana Performance sjedala s magnezijskim okvirom.
PERSONALIZIRAN PREMA VAMA
Project 8 dostupan je u 3 standardne boje kao i u pet opcijskih SVO Premium Palette boja. Kako bi automobil uistinu učinili jedinstvenim - pravi unikat - odaberite Bespoke iz SVO edicije. Ona uključuje izbor od 10,000 dodatnih boja i nijansi i dodatne posebne umetke inspirirane utrkama, obojene čeljusti u boji, pločicu isporuke i puno više.
KOTAČI
Specijalni lagani kovani kotači od lake legure su čvršći i laganiji od konvencionalnih ljevanih legura, omogućavajući superiorno upravljanje. Jedinstveni dizajn kotača smanjuje otpor zraka za 7 jedinica, dok specijalno razvijene Michelin Sport Cup 2 gume kombiniraju izvanredno prianjanje s udobnošću - čineći ih savršenima za cestu i stazu.
Pronađite prodavača
Pogledajte galeriju
<h4 style="font-weight:450">SNAGA OD 600 KS</h4>

Project 8 je najbrža Jaguarova limuzina ikada. Njegov 5.0 litarski Supercharged V8 razvija 600 KS i 700 Nm okretnog momenta, čineći ga najsnažnijim motorom ikada ugrađenim u Jaguar cestovnom automobilu. Maksimalna brzina je 200 mph i od 0-60 mph treba samo 3.3 sekundi. Istovremeno, 8-brzinska transmisija automobila može pomoću ručnica mjenjača manualno mjenjati brzine za samo 0.2 sekunde - brže nego treptaj oka.

PREUZMITE BROŠURU
Doznajte više o Jaguar vozilima
Kreirajte vlastiti automobil
Koristite konfigurator kako biste dizajnirali vaš savršeni Jaguar
REZERVIRAJTE TESTNU VOŽNJU
Organizirajte cestovnu testnu vožnju pomoću vašeg najbližeg zastupnika
Pronađite prodavača
Potražite vašeg najbližeg Jaguar prodavača