AUTONOMIJA I PUNJENJE

I‑PACE omogućuje vam ići dalje.

KREIRAJTE VLASTITI AUTOMOBIL


Koristite konfigurator kako biste dizajnirali vaš savršeni Jaguar
REZERVIRAJTE TESTNU VOŽNJU
Organizirajte cestovnu testnu vožnju pomoću vašeg najbližeg zastupnika
PREUZMITE BROŠURU
Doznajte više o Jaguar vozilima
PRONAĐITE ZASTUPNIKA
Pronađite Jaguar zastupnika u vašoj blizini
NAPREDNE TEHNOLOGIJE, ODRŽIVA VOŽNJA

Naša strast za dizajnom i našim električnim tehnologijama udružene su radi stvaranja automobila s nultom emisijom ispušnih plinova, a koji su i dalje nepogrešivo Jaguar. I-PACE ima doseg od 470 km mjereno prema ciklusu WLTP*. To je postignuto zahvaljujući kombinaciji litij-ionskih baterija visoke tehnologije, kapaciteta 90 kWh i koeficijentu otpora zraka (Cd) I-PACE-a od 0,29. 

KREIRAJTE VAŠ VLASTITI
JESTE LI ZNALI

Odaberite kategoriju kako biste saznali utjecaj na autonomiju I‑PACE-a.

UNUTRAŠNJA KLIMA
UNUTRAŠNJA KLIMA

Sustavi grijanja i klimatizacije zraka koriste energiju i njihova funkcija može smanjiti autonomiju. Ovi sustavi najčešće se koriste na početku putovanja, pa kako bi smanjio utjecaj na autonomiju, I‑PACE ima sposobnost pripreme unutrašnjosti prije polaska, dok se vozilo još puni. Ova funkcija omogućuje I‑PACE-u korištenje struje iz napojne mreže, a ne iz baterije, kako bismo učinkovito ugrijali ili ohladili unutrašnjost.

EKSTREMNE TEMPERATURE
EKSTREMNE TEMPERATURE

Ekstremno niske i visoke temperature utječu na to koliko dobro će baterija zadržati razinu punjenja. I‑PACE posjeduje sofisticirani sustav za upravljanje temperaturama koji održava bateriju na njenoj optimalnoj temperaturi i smanjuje utjecaj vanjske temperature na autonomiju vozila.

NAČIN VOŽNJE
NAČIN VOŽNJE

Jedan od najvećih utjecaja na autonomiju ima vozač. Česta, velika ubrzanja imat će štetan utjecaj na stanje punjenja vozila, dok će putovanje konstantnom brzinom pomoći da električno vozilo sačuva autonomiju. Postepeno ubrzavanje može također smanjiti vašu ovisnost o naglom kočenju, koje troši više energije nego lagano kočenje. Putovanje konstantnom brzinom pomaže pri očuvanju autonomije električnog vozila.

VOŽNJA U PROMETU
VOŽNJA U PROMETU

Ubrzanje i kočenje troše snagu. Ponovljeno ubrzanje i kočenje, za vrijeme gustog prometa, može biti iscrpljujuće za bateriju i za vozača. Održavanje konstantne brzine koliko je god moguće za vrijeme gustog prometa pomoći će u očuvanju autonomije.

ČIST, POGODAN, BEZ NEPRILIKA

Baterija I‑PACE-a puni se preko utičnice koja se neprimjetno nalazi iza prednjeg luka kotača. Kada je utaknete, možete ostaviti I‑PACE da se puni. Vozilo će se automatski prestati puniti kada dostigne puni kapacitet. Sigurno je puniti auto na kiši ili čak parkiranog na snijegu jer je sustav punjenja potpuno poseban.

PUNJENJE KOD KUĆE 
Za optimalno punjenje kod kuće, trebate ugraditi zidni uređaj za punjenje (wall box1) koji Jaguar preporučuje i koristiti kabel za punjenje Mode 3. I-PACE je opremljen trofaznim, izmjeničnim punjačem od 11 kW, koji može preko noći napuniti bateriju vašeg vozila i daje doseg do 65 km po satu.
Uz automobil se isporučuje i kabel Mode 2 koji se može koristiti za punjenje preko kućne utičnice. Kada koristite kućnu utičnicu, brzina punjenja je manja nego sa zidnim uređajem (do 11 km dosega po satu), ali je dovoljno za pokrivanje prosječne dnevne gradske vožnje od 60 km, ako se vozilo puni preko noći.
PUNJENJE NA PUNIONICAMA 
Uz I-PACE se isporučuje kabel Mode 3 koji se spaja na izmjenične javne punionice, što je standard u većini zemalja. Javne punionice s izmjeničnom strujom možete pronaći na puno mjesta koristeći aplikaciju Jaguar Remote ili navigacijski sustav. Tipična punionica od 50 kW omogućava doseg do 270 km po satu2.
Brzi punjači na istosmjernu struju s neodvojivim kabelom za punjenje sve su brojniji, kako se poboljšava javna infrastruktura punionica. I-PACE može primiti punjenje istosmjernom strujom do 100 kW kroz neodvojivi kabel punionice, pa ga nije potrebno voziti u automobilu.

Pronađite vašu vlastitu elektrificirajuću kombinaciju Jaguarovih performansi, tehnologije i stila.

KREIRAJTE VAŠ VLASTITI

1Jaguar ima ovlaštenu suradnju za infrastukuru punjenja za sva tržišta u kojima je I‑PACE dostupan. Naši infrastrukturni partneri su na raspolaganju predložiti vam najbolje rješenje za vas. Molimo vas obratite se vašem Jaguar prodavaču za više informacija.
2Električno napajanje od 7.4kW dostupno je u većini zemalja.
3DC brzi punjač pruža veliku količinu energije za kratko vrijeme. Brzina punjenja se smanjuje kako se baterija približava svom maksimalnom kapacitetu, zbog toga, u većini slučajeva, bolje je koristiti brzo punjenje do 80 posto kapaciteta ili za potrebe produljenja autonomije.
4Public Charging Cable (Mode 3 Charging Cable) kabel dio je standardne opreme I‑PACE modela prodanih u kontinentalnom dijelu Europe.

*WLTP (Worldwide harmonised Light vehicle Test Procedure) je novi ciklus uveden 2017. godine koji mjeri gorivo, potrošnju energije, autonomiju i emisije. Ovaj ciklus je osmišljen tako da omogući rezultate sličnije stvarnim uvjetima vožnje. Testirana su vozila s opcijskom opremom i prema zahtjevnijoj testnoj proceduri i načinu vožnje. Službeni EU podatci testiranja s testova proizvođača sukladno EU legislativi. Samo za potrebe usporedbe. Realni podatci i podatci ukupnih EV performansi mogu varirati sukladno uvjetima vožnje i okoliša.


Službeni EU podatci testiranja s testova proizvođača sukladno EU legislativi. Samo za potrebe usporedbe. Realni podatci i podatci ukupnih EV performansi mogu varirati sukladno uvjetima vožnje i okoliša.