PRAKTIČNOST I SIGURNOST

XF nudi raznovrsne prostorne i praktične značajke te Euro NCAP1 razinu sigurnosti od 5 zvjezdica.

Prikazano vozilo: XF S Sportbrake s ugrađenim opcijskim značajkama

KREIRAJTE VLASTITI AUTOMOBIL


Koristite konfigurator kako biste dizajnirali vaš savršeni Jaguar
REZERVIRAJTE TESTNU VOŽNJU
Organizirajte cestovnu testnu vožnju pomoću vašeg najbližeg zastupnika
PREUZMITE BROŠURU
Doznajte više o Jaguar vozilima
PRONAĐITE ZASTUPNIKA
Pronađite Jaguar zastupnika u vašoj blizini
PRAKTIČNI DETALJI

Raznovrsna unutrašnjost XF-a pomaže vam da uživate u vašem životnom stilu. Njegova praktičnost i napredne tehnologije vozača svako putovanje čine lakšim i opuštenijim.

KREIRAJTE VAŠ VLASTITI
PREPOZNATLJIVE ZNAČAJKE
ACTIVITY KEY
Activity key, opcija dostupna samo kod XF-a Sportbrake, čini život punim plućima još lakšim. Robusna i potpuno nepromočiva narukvica omogućava vam uživanje u vašim aktivnostima - od padobranstva do plivanja - istovremeno omogućavajući u svako vrijeme pristup vašem vozilu. Klasični ključ, koji je deaktiviran zbog sigurnosnih razloga, može ostati u vozilu.
POGLEDAJTE VIDEO
ELEKTRIČNA VRATA PRTLJAŽNIKA AKTIVIRANA POKRETOM<sup>2</sup>
Sa sustavom električnih vrata prtljažnika aktiviranih pokretom možete pristupiti prtljažniku čak i kad su vam ruke zauzete. Jednostavno postavite vaše stopalo ispod bilo kojeg stražnjeg kuta vozila i vrata prtljažnika se automatski otvaraju ili zatvaraju.
POGLEDAJTE VIDEO
PRTLJAŽNIK
Raznovrsna unutrašnjost XF-a Sportbrake dizajnirana je da zadovolji potrebe vašeg životnog stila. Njegov prtljažnik pruža 565 litara prostora s postavljenim stražnjim sjedalima. Preklopite stražnja sjedala i dobit ćete prostor duljine dva metra i širine više od jednog metra u najužem dijelu, pružajući 1.675 litara prtljažnog prostora i dodatne pretince u podu.
POGLEDAJTE VIDEO
POKRETNA KUKA ZA VUČU
Opcijska električna pokretna kuka za vuču diskretno je postavljena iza branika omogućavajući čist i atraktivan izgled. Kuka je odobrena za opterećenja do 2.000 kg.
POGLEDAJTE VIDEO
ZNAČAJKE ZA SIGURNOST I POMOĆ VOZAČU

Kako bi svako putovanje bilo sigurnije iskustvo, XF pruža niz vozačkih pomagala. Koristeći naše najnovije inovativne tehnologije InControl, ovaj paket značajki pomaže u izbjegavanju potencijalnih sudara i upravljanja nizom različitih scenarija vožnje.

360° SURROUND CAMERA<sup>3</sup>
Pomažući prilikom raznih manevara od parkiranja do rubnika do ulaska i izlaska iz uskih prostora i raskršća, 360° Surround Camera sustav pruža vam potpuni vanjski pogled pomoću zaslona na dodir. Kako bi još više poboljšali ovaj sustav, Forward Vehicle Guidance i Forward Traffic Detection sustavi su vam također na raspolaganju. Čineći sastavni dio sustava 360° Surround Camera, Forward Vehicle Guidance sustav pruža vozaču vizualni prikaz vozila i mjesta za parkiranje. Forward Traffic Detection sustav pridonosi izbjegavanju potencijalnih sudara prilikom prednjih manevara sa smanjenom vidljivošću.
STEREO VISION CAMERA I AUTONOMOUS EMERGENCY BRAKING
U situaciji u kojoj je potrebno hitno kočenje, XF je spreman. Koristeći prednju kameru, u slučaju eventualnog sudara XF daje upozoravajući zvučni signal kako bi vozač imao dovoljno vremena za reakciju. Nakon zvučnog, slijedi vizualno upozorenje preko Head-Up Display sustava (ako ga ima) i ploče s instrumentima. Ako je sudar predviđen, a vozač ne reagira, sustav počinje kočiti vozilo kako bi smanjio posljedice mogućeg sudara.
POGLEDAJTE VIDEO
yt:1EDxvxwoHmI
SUSTAV NAPREDNE POMOĆI PRI PARKIRANJU<sup>4</sup>
Ovi sustavi omogućuju jednostavnije parkiranje u uskim prostorima. Senzori mjere veličinu prostora i, ako je moguće, omogućit će da XF pažljivo samostalno okrene upravljač, - kako pri paralelnom, tako i pri običnom parkiranju - a vozač može kontrolirati samo pedale kočnice ili gasa. Kod paralelnih prostora postoji funkcija koja će ponovno izvesti XF. Sustav za otkrivanje prometa iza vozila koristeći senzore za kontrolu mrtvog kuta može otkriti dolazeća vozila koja vozač ne može primijetiti, prilikom čega se aktiviraju zvučno upozorenje i poruka na zaslonu na dodir.
POGLEDAJTE VIDEO
yt:t0bJwhuBcew
SUSTAV ZA PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOVA S INTELIGENTNIM OGRANIČIVAČEM BRZINE<sup>5</sup>
Jaguarov sustav za prepoznavanje prometnih znakova (Traffic Sign Recognition (TSR)) koristi jako preciznu prednju kameru kako biste otkrili znakove ograničenja brzine ili zabranjenog preticanja, koji su kasnije prikazani vozaču. Sustav uzima u obzir trenutna ograničenja brzine i uvjete na cesti. Sustav za inteligentno ograničavanje brzine (Intelligent Speed Limiter), u slučaju da je aktiviran, koristit će informacije sustava za prepoznavanje prometnih znakova (TSR) zajedno s podatcima navigacijske mape kako bi pomogao zadržati XF u postavljenim granicama brzine.
POGLEDAJTE VIDEO
yt:9oDfEgUTbCw
UPOZORENJE ZA PROMJENU TRAKE, POMOĆ PRI ODRŽAVANJU TRAKE I NADZOR STANJA VOZAČA
XF je opremljen standardnim sustavom za upozorenje prilikom napuštanja vozne trake (Lane Departure Warning), upozoravajući vozača u slučaju neželjenog napuštanja vozne trake. Da bi ovo bilo moguće, na raspolaganju su inovativni sustavi pomoći pri održavanju trake (Lane Keep Assist (LKA)) i nadzor stanja vozača (Driver Condition Monitor (DCM)). LKA sustav predviđa neželjenu promjenu trake i pomaže da XF ostane u svojoj traci. Također, radeći za vašu sigurnost, DCM stalno analizira aktivnost vozača kako bi otkrio pad koncentracije kao posljedicu umora. U slučaju da sustav prepozna pospanog vozača, predlaže odmor preko poruke na instrument-ploči.
Film features Lane Keep Assist only.
POGLEDAJTE VIDEO
yt:6qIFIr8SWdM
KONTROLA MRTVOG KUTA I OTKRIVANJE NADOLAZEĆEG VOZILA
Ako vaš automobil u vašem mrtvom kutu primijeti drugo vozilo koje se također može približavati, Blind Spot Monitor3 sustav će vas obavijestiti putem malog svjetlosnog upozorenja u odgovarajućem retrovizoru. Kao poboljšanje sustava za kontrolu mrtvog kuta, Blind Spot Assist sustav primijenit će okretni moment na upravljaču kako bi vas udaljio od vozila u vašem mrtvom kutu u slučaju da mijenjate traku. Koristeći isti radarski sustav, Reverse Traffic Detection sustav će vas upozoriti putem zaslona na dodir o nadolazećim vozilima za vrijeme vožnje unatrag - primjerice, prilikom izlaska s parkirnog mjesta s ograničenom vidljivošću.
POGLEDAJTE VIDEO
yt:KBDoSu0jO0E

Jaguarov suvremeni nagrađivani dizajn, napredna dinamika vožnje i vrhunski in-car sustav za zabavu izdvajaju XF od konkurencije. Upotrebite naš konfigurator kako biste stvorili vaš savršen XF.

KREIRAJTE VAŠ VLASTITI

1Samo uz XF limuzinu.
2Opcijske značajke (zahtijeva Keyless Entry i Rear Park Aid).
3Opcijske značajke (zahtijeva Auto-dimming exterior mirrors)
4Opcijske značajke (zahtijeva 360° Parking Aid).
5Zahtijeva Navigation Pro.