NOVI DIESEL, BENZIN ILI ELEKTRIČNI?

Naši aktualni benzinski i novi diesel motori su najčišći i najučinkovitiji od svih motora koje smo ikada proizveli. Naš novi električni pogonski sklop je budućnost vožnje. Koji je pravi za vas?

IZBOR JE VAŠ
NOVI DIESEL
Čišći nego ikad, današnji Jaguarovi diesel motori nude poboljšanu učinkovitost goriva s karakteristikama okretnog momenta pogodnim za off-road terene i vuču. To je kombinacija koja stvara doista pouzdane performanse za duga putovanja.
BENZIN
Omogućavajući dinamičnu i agilnu vožnju, naša nova paleta benzinskih motora zadržava naslijeđe Jaguarovog legendarnog ponašanja na cesti, istovremeno omogućavajući impresivno nisku potrošnju goriva i CO 2 emisija.
ELEKTRIČAN (EV)
Naši sofisticirani, potpuno električni pogoni omogućavaju visoke performanse s nula emisija ispuha. Pogonjen parom električnih motora, s baterijom koja se nadopunjava pomoću regenerativnog kočenja i plug-in priključka punjenja, EV je elektrificirajuća budućnost Jaguara.
KLJUČNE KORISTI OD NOVOG DIESELA, BENZINA I ELEKTRIČNOG VOZILA
NISKE CO<sub>2</sub> EMISIJE
Jaguarovi novi diesel motori imaju 20% nižu CO2 emisiju od benzinskih motora. Zapravo, od 2002., kupci koji su odabrali automobile s diesel motorima, sačuvali su atmosferu od gotovo 3 milijuna tona CO2 emisija.
EU6d-TEMP I REAL DRIVING EMISSIONS (RDE) SUKLADNOST
Jaguarova nova diesel vozila usklađena su sa standardima EU6d-Temp i Real Driving Emissions (RDE), značajno smanjujući emisije u svim uvjetima vožnje. To znači da su izuzeti iz pristojbi za prijevoz u zonama s ultra-niskim emisijama(ULEZ) u Londonu.
SMANJENE EMISIJE DUŠIKOVOG OKSIDA (NO<sub>x</sub>)
Od rujna 2015. svi Jaguarovi diesel modeli opremljeni su Selective Catalytic Reduction (SCR) sustavima ispušnih plinova(npr.AdBlue) koji pomažu u velikom smanjivanju NO x emisija.
POVEĆANA UČINKOVITOST GORIVA
Diesel motori omogućavaju oko 20% bolju ekonomiju goriva od svojih benzinskih kolega. Dakle, ako često vozite 12.000 ili više milja godišnje, to je vjerojatno najisplatljiviji izbor za vas.
EU6d-TEMP I REAL DRIVING EMISSIONS (RDE) SUKLADNOST
Jaguarova nova diesel vozila usklađena su sa standardima EU6d-Temp i Real Driving Emissions (RDE), značajno smanjujući emisije u svim uvjetima vožnje. To znači da su izuzeti iz pristojbi za prijevoz u zonama s ultra-niskim emisijama(ULEZ) u Londonu.
DINAMIČNO ISKUSTVO VOŽNJE
Uz glatku i trenutnu isporuku snage, benzinski motori Jaguar omogućavaju naša najproduhovljenija vozačka iskustva. Oni su uzbudljiva kombinacija performansi bez napora i uzbudljivih zvukova pri svim brzinama.
NISKA RAZINA ČESTICA
Naši najnoviji benzinski motori opremljeni su visokoučinkovitim filterima za zadržavanje i spremanje ultrafinih čestica ispušnih plinova koji prolaze kroz njih. Time se smanjuje količina ispušnih plinova u atmosferu.
UNAPRIJED SMANJENI TROŠKOVI
Premda diesel motori nude veću učinkovitost goriva, jeftinija cijena vozila s odgovarajućim benzinskim motorom, često se može pokazati kao pametniji izbor za vozače koji prelaze manje kilometara na kraćim putovanjima.
NULA EMISIJA ISPUHA
Postizanje nula CO 2 emisija ispuha prilikom korištenja i autonomiju do 292 milja po punjenju, Jaguar I‑PACE ne samo što puno manje košta napuniti ga gorivom, već nema ni ispušnih plinova. Sa sve više obnovljivih izvora energije koji se uključuju u mrežu svake godine, Jaguar I‑PACE, kako stari, postaje sve čišći.
POGODNOST I PRISTUPAČNOST
U mnogim gradovima, električnim vozilima sada je dopušteno koristiti vozne trake i parkirna mjesta na kojima je ograničen pristup drugim vozilima. Oni su također izuzeti od naknada koje se temelje na emisijama.
VLADINI POTICAJI
Električna vozila ispunjavaju uvjete za pogodnosti koje pružaju vlada, lokalne vlasti i tvrtke koje podržavaju prelazak na najčišće pogonske sklopove u svijetu. To uključuje znatno niže stope oporezivanja od odgovarajućih benzinskih i diesel motora.
EKONOMIČNI TROŠKOVI KORIŠTENJA
Relativna niska cijena električne energije znači da potpuno električni automobili imaju jeftinije pogonsko punjenje. Dok uz manje pokretnih dijelova pogonskog sklopa za sačuvati, oni su također jeftiniji za održavanje.
NAŠI NAJUČINKOVITIJI MOTORI IKADA
Ingenium je Jaguar Land Roverova obitelj motora, osmišljena za performanse, profinjenost i učinkovitost bez napora. Uz naprednu tehnologiju i potpuno aluminijsku konstrukciju, Ingenium uravnotežuje impresivnu snagu s izrazito ekonomičnom potrošnjom goriva.
BENZINSKI I DIESEL MOTORI POD REFLEKTORIMA
Zašto se kritiziraju diesel motori? Kako će promjene u zakonodavstvu utjecati na vozilo koje svakodnevno vozite? Pročitajte više najnovijih priča o dvama najpopularnijim svjetskim motorima.
NAJČEŠĆA PITANJA
Što je pogonski sklop?

Pogonski sklop vozila je svaka komponenta koja izvor energije (gorivo/bateriju) pretvara u kretanje pomoću motora/elektromotora, transmisije, pogonskih vratila, diferencijala i osovina.

Najčešći pogonski sustavi vozila su benzinski, diesel, električno vozilo s baterijom (BEV) i plug-in hibridna električna vozila (PHEV).

Koliko dugo treba napuniti električni automobil?

Jaguar I‑PACE opremljen je 7kW jednofaznim AC punjačem koji može puniti vozilo preko noći dok spavate i omogućiti autonomiju do 22 milje na sat. Najbrži i najprikladniji način punjenja kod kuće je korištenje wallboxa, koji može vratiti energiju iz prosječne dnevne vožnje u manje od 2 sata.

Kada koristite kućnu utičnicu, vrijeme punjenja je sporije od wallboxa (do 7 milja autonomije po satu), ali su dovoljne da pokriju prosječno dnevno putovanje od 38 milja ako se vozilo puni preko noći.

Kada ste daleko od kuće, najbolji način da brzo napunite bateriju za duga putovanja je javni DC punjač - tipični punjač od 50 kW može isporučiti do 168 milja na sat. Neke mreže već nude brze punjače od 100 do 150 kW, dok većina mreža planira nadogradnju u bliskoj budućnosti.

Što je autonomija električnog vozila?

Zahvaljujući visokotehnološkoj litij-ionskoj bateriji koja ima kapacitet od 90 kWh, Jaguar I‑PACE ima autonomiju do 292 milja* prema Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP) testu.

WLTP je proces koji mjeri gorivo, potrošnju energije, autonomiju i emisije u osobnim vozilima u Europi. Ovaj proces je osmišljen kako bi omogućio dobivanje podataka bližim realnim uvjetima vožnje.

Koje su prednosti diesela u odnosu na benzin?

Veća gustoća energije goriva i način na koji se energija oslobađa tijekom izgaranja, znači da diesel može omogućiti veću učinkovitost. Ako vozite 12.000 ili više milja godišnje, diesel je vjerojatno najisplativiji izbor.

Općenito, diesel motor nudi više okretnog momenta nego benzinski motor, što znači da je njegova snaga pogodnija za osvajanje off-road terena i vuču.

Kako Jaguar Land Rover smanjuje emisije iz vozila?

U Jaguar Land Roveru investirali smo više od milijardu funti u naš najmoderniji centar za proizvodnju motora kako bismo razvili obitelj učinkovitijih benzinskih i dieselskih motora.

Jesu li diesel motori čisti?

Od rujna 2018. svi naši diesel motori u EU i EEA ispunjavaju stroge EU6d-Temp i Real Driving Emissions (RDE) propise, što znači da su naši novi diesel motori tako čisti da mogu slobodno proći kroz Zone Ultra-niskih Emisija koje propisuju novčanu kaznu za vozače koji emitiraju visoke razine zagađivača.

Proizvodnjom naših najčišćih motora do sada, značajno smanjujemo utjecaj na okoliš.

Što je Diesel Particulate Filter (DPF) i zašto je važan?

Kako bi se zadovoljili strogi propisi o emisijama, uvedeni 2009., sva nova diesel vozila opremljena su ispušnim filterom. Oni su također poznati kao Diesel Particulate Filters (DPF). DPF filteri učinkovito zadržavaju i spremaju čestice iz ispušnih plinova, pomažući u smanjenju emisija ispušnih plinova.

IZABERITE PRAVI JAGUAR ZA VAS

Spremni ste za izradu Jaguara prema vašem načinu života, stila vožnje i financijskih zahtjeva? Jednostavno odaberite vozilo iz naše ponude kako biste započeli novo putovanje s Jaguarom.

ISTRAŽITE NAŠA VOZILA
USPOREDITE NAŠA VOZILA
OTKRIJTE PREDNOSTI VOŽNJE I‑PACE-A

Go I‑PACE može automatski pratiti vaša putovanja i dati vam činjenice i vrijednosti kao da ste vozili novi potpuno električni Jaguar I‑PACE. Pogledajte mape vaših putovanja, predviđenu autonomiju baterije i korištenje, lokaciju najbliže punionice i dobijte procjenu ušteda koje možete ostvariti.

PREUZMITE ZA iOS
PREUZMITE ZA ANDROID
KREIRAJTE VLASTITI AUTOMOBIL
Koristite konfigurator kako biste dizajnirali vaš savršeni Jaguar
PRIRUČNICI I UPUTE ZA UPORABU
Pogledajte i preuzmite priručnike, upute za uporabu i video priručnike za vaš Jaguar
PRONAĐITE PRODAVAČA
Potražite vašeg najbližeg Jaguar prodavača
DODATNA OPREMA
Personalizirajte vaš Jaguar pomoću naše široke palete dodatne opreme

*Podaci o EV autonomiji temelje se na standardnom vozilu na standardiziranoj ruti. Postignuta autonomija će ovisiti o stanju vozila i baterije, aktualnoj ruti i okolišu te stilu vožnje.
Navedene vrijednosti rezultat su službenih ispitivanja proizvođača u skladu s EU zakonodavstvom. Samo za potrebe usporedbe. Realne vrijednosti mogu se razlikovati. CO 2 i podaci o potrošnji goriva mogu se razlikovati ovisno o ugrađenim kotačima i ugrađenom opcijskom opremom. WLTP je novi službeni EU test koji se koristi za izračunavanje standardizirane potrošnje goriva i CO 2 vrijednosti za osobna vozila. Mjeri gorivo, potrošnju energije, autonomiju i emisije. On je osmišljen kako bi približio podatke o vožnji u realnim uvjetima. Vozila se testiraju s dodatnom opremom, zahtjevnijim postupkom ispitivanja i profilom vožnje.