POVIJEST U NASTAJANJU

U 2016. godini Jaguar je bio prvi proizvođač premium automobila koji se pridružio Formuli E. Sada iznova stvaramo povijest s prvim u svijetu međunarodnim serijama trkačih automobila s potpuno električnim pogonom. Kao serija koja je glavna podrška ABB FIA Formula E Championshipu, Jaguar I‑PACE eTROPHY Championship naglašava našu posvećenost električnim vozilima.

21 I‑PACEs. 10 GRADOVA. 1 POBJEDNIK.

S 20 standardnih trkaćih automobila Jaguar I‑PACE SV koji se utrkuju s identičnim specifikacijama, sve ovisi o sposobnostima vozača i taktike tima što će odlučiti okrunjenog prvaka. S preko deset utrka koje se održavaju u nekima od najpoznatijih gradova svijeta, Jaguar I‑PACE eTROPHY serija obećava da će biti sljedeće uzbudljivo poglavlje u našoj promociji Race To Innovate.

"INOVACIJA JE SASTAVNI DIO MOTORSPORTA I UTRKE ELEKTRIČNIM VOZILIMA SU VAŽAN DIO BUDUĆNOSTI TAKO DA JE OVA MOGUĆNOST DOŠLA U SAVRŠENO VRIJEME"

BOBBY RAHAL
Team Principal, Rahal Letterman Lanigan Racing

"BILI SMO PARTNERI FORMULI E OD SAMOG POČETKA I VESELIMO SE PROŠIRENJU NAŠE PRISUTNOSTI U ELEKTRIČNOM MOTORSPORTU PUTEM JAGUAR I‑PACE eTROPHY CHAMPIONSHIP SERIJE."

PASCAL COUASNON
Michelin Motorsport Director