DIESEL EXHAUST FLUID (DEF)

DIESEL EXHAUST FLUID (DEF)

EURO 6, DIESEL MOTORI I SELEKTIVNA KATALITIČKA REDUKCIJA: ŠTO TREBATE ZNATI

Objasnili smo što za naša vozila, naše vozače i utjecaj na okoliš predstavlja propisana Euro 6 norma.

VAŽNO: Kada razina DEFa postane niska, poruka obavijesti se prikazuje na zaslonu sustava. Nadopunite DEF spremnik što je prije moguće. Za nadolijevanje DEF spremnika možete kontaktirati i ovlaštenog trgovca/servisera. DEF se može nadolijevati korištenjem originalnih boca s posebnim nastavkom koji spriječava prolijevanje i koje se mogu nabaviti kod ovlaštenog zastupnika/servisera. Prosječna potrošnja DEFa iznosi 800km (500 milja)/1 litra. Međutim, potrošnja u velikoj mjeri ovisi o načinu vožnje, vremenskim i prometnim uvjetima.

HOW TO REFILL YOUR AdBlueTM TANK

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

OPĆENITO

OPEN ALL
KOLIKO ČESTO TREBAM NADOLIJEVATI DEF?
ŠTO SE DOGAĐA AKO SE DEF POTROŠI?
KAKO DA SKLADIŠTIM DEF?

ODRŽAVANJE

OPEN ALL
KAKO DA PROVJERIM RAZINU DEFA
DA LI MOGU SAM NADOLITI DEF U SPREMNIK?

SIGURNOST

OPEN ALL
DA LI JE DEF OPASAN?

ŠTO JE EURO 6?

Euro 6 je propisan Europskim zakonom koji obvezuje proizvodnju vozila koja imaju manje štetan utjecaj na okoliš, i to tako da se ograničava štetna ispušna emisija vozila. Zakonoska obveza postavlja ograničenja koja se odnose na količinu dušikovih oksida (NOx) i ugljikovodika koju cestovna vozila po prijeđenom kilometru smiju ispustiti.

Sukladno novim Euro 6 propisima benzinska i diesel vozila podliježu nizu različitih ograničenja. Za diesel vozila, dopuštena razina emisije za NOx je smanjena na 80mg/km (sa prethodnih 180mg/km), dok je dopuštena razina emisije ugljikovodika smanjena na 170mg/km (sa prethodnih 230mg/km). Za benzinske motore dopuštena razina emisije za NOx ostaje na 60mg/km, te pri tome i dopuštena razina emisije ugljikovodika ostaje na 100mg/km.

Kao i drugi proizvođači vozila, Jaguar se obvezao uskladiti s ovim novim zakonskim propisima, i to u navedenom periodu:

- Od 1.siječnja 2015. sva novopredstavljena vozila moraju ispunjavati Euro 6 normu. To uključuje svaki novi model na tržištu, na primjer: Jaguar XE - Vozila koja su već prisutna na tržištu moraju se uskladiti s Euro 6 normama do 1.rujna 2015., uz iznimku; Pojedinačna vozila koja su već u prodaji, a koja su otpremljena od proizvođača prije 1.lipnja 2015 mogu se nastaviti prodavati sve do 1. rujna 2016. Međutim, za takve slučajeve proizvođač mora podnijeti zahtjev za izuzeće.

*AdBlue® usage is dependant on driving style and supplied figures are indicative only

The DEF quality and flow rate are similarly monitored. You will be notified if the system detects inferior DEF quality or a malfunction, starting with an alert that gives you 530 miles to correct the problem. Once more, the vehicle will not restart if you don’t take corrective action in this period.

Ne mogu naći to što tražiš ?