PARK ASSIST

PARK ASSIST

PARK ASSIST

Park Assist je sustav dizajniran kako bi olakšao parkiranje u gradu pomoću poboljšanja nekih manevara koje trebate kako bi sigurni ušli ili izašli s parkirnog mjesta.

Park Assist će vam pomoći u manevriranju pri ulasku i izlasku prilikom paralenog ili okomitog parkiranja.

Jednom kada ga upalite, Park Assist koristi senzore oko vašeg Jaguar-a kako bi izmjerio potencijalna parkirna mjesta prilikom vašeg prolaska pored njih. Kada otkrije mjesto koje je 20% ili više veće od vašeg auta, traži vas da stanete, pustite upravljač i odaberete prijenos unatrag, preko zaslona na dodir. Tada on preuzima upravljanje dok se krećete unatrag. U sluičaju da vi želite preuzeti upravljanje, sustav se deaktivira.

Automatski izbjegava objekte i ostala vozila, ali vi morate uvijek biti obazrivi na djecu i životinje koje su u blizini. Zbog razloga što vi kontrolirate pedalu gasa i kočnicu, možete voziti koliko god sporo želite i stanete kada trebate.

Ako, na primje, trebate promjeniti smjer, tražiti će vas da stanete i odaberete prijenos naprijed ili natrag, prema potrebi. Još uvijek će kontrolirati upravljanje kako bi točno parkirao vaš Jaguar u dostupnom prostoru.

Postoje tri načina: Parallel Park pomaže vam da vozite unatrag na parkirno mjesto koje je paralelno vašem vozilu, Perpendicular Park postavlja vas na parkirno mjesto koje se nalazi pod kutem od 90 stupnjeva u odnosu na vaš Jaguar i Parking Exit pomaže vam da napustite prostor.

Kako bi aktivirali funkciju samo-traženja Park Assist-a, trebate samo usporiti ispod 28,97km/h. Druga mogućnost je da aktivirate Park Assist preko zaslona na dodir. Također koristite dugme za odabir načina koji trebate Parallel Park, Perpendicular Park ili Parking Exit i da ugasite sustav.

Osobito je koristan u gradovima, gdje je zahtjevnije naći parkirno mjesto. Obavijestiti će vas o mjestima koje ste vi mislili da su premala. Kako parkira umjesto vas, izbjegnuti ćete udarce i ogrebotine koji su dio svih iskustava prilikom parkiranja u gradu.

Zaista nije preporučljivo probati parkirati na zavoju i na uskoj cesti s parkiranim autima na dviju strana. Potrebna je minimalna širina ceste od 4,5m između parkiranih auta na cesti.

Park Assist sustav detektira velike objekte kao ostala vozila ali možda ne može primjetiti durge opasnosti kao što su djeca ili životinje, mrežaste ograde, bicikle ili motorkotače blizu rubnjaka. Prilikom korištenja Park Assist-a uvijek morate pregledati vašu okolicu kao što i uvijek činite. Ukoliko imate prikolicu, Park Assist je deaktiviran.PREDNJA I STRAŽNJA POMOĆ PRI PARKIRANJU

Senzori u prednjem i stražnjem braniku aktiviraju se kada odabrete prijenos unatrag. Zaslon na dodir prikazuje, skupa sa zvučnim signalom, vašu udaljenost od prepreka.

REVERSE TRAFFIC DETECTION

Sustav vas upozorava na ostala vozila, pješake ili druge opasnosti, koji nadolaze s bilo koje strane vašeg vozila. Upozoriti će vas sa zvučnim i vizualnim upozorenjem kako biste znali što je iza vas, čak i prilikom zaklonjenog pogleda.

Kako biste aktivirali Driving i Parking značajke za InControl Driver Assistance sustav, na raspolaganju vam je izbor kamera:

360° SURROUND CAMERA

Za čisti pogled vaše okolice, Surround Camera System pruža pogled vanjštine od 360° pomoću zaslona na dodir, pomažući vam prilikom razni manevara - od parkiranja uz rubnjak do ulaska i izlaska iz uskih prostora u križanja.

REAR VIEW CAMERA

Rear View Camera čini parkiranje u uskim prostirma jednostavnijim. Linije koje predstavljaju vanjski perimetar vozila i predviđeno kretanje su preklopljenje na slici s pogledom unatrag prikazane na zaslonu na dodir.

360° PARKING AID

Parkirni senzori za pomoć spreda, straga u sa strane pružaju zvučni i vizualni signal u realnom vremenu kako bi vas obavijestili o vašoj udaljenosti od prepreka.

Kako implementiramo InControl, određene opisane funkcije mogu biti opcijske i ovisne o tržištu ili motoru. Molimo vas obratite se vašem lokalnom Jaguar prodavatelju za dostupnost i cjelosne uvjete u vašoj zemlji. Određene funkcije zahtjevaju odgovarajuću SIM karticu s odgovarajućim podatkovnim ugovorom, što će zahtjevati dodatnu pretplatu nakon početnog perioda preporučenog od vašeg prodavatelja. Mobilna povezanost ne može se garantirati na svim lokacijama.