NOVI DIESEL, BENZIN ILI ELEKTRIČNI?

Naši aktualni benzinski i novi diesel motori su najčišći i najučinkovitiji od svih motora koje smo ikada proizveli. Naš novi električni pogonski sklop je budućnost vožnje. Koji je pravi za vas?

IZBOR JE VAŠ

NOVI DIESEL

NOVI DIESEL

Čišći nego ikad, današnji Jaguarovi diesel motori nude poboljšanu učinkovitost goriva s karakteristikama okretnog momenta pogodnim za off-road terene i vuču. To je kombinacija koja stvara doista pouzdane performanse za duga putovanja.
BENZIN

BENZIN

Omogućavajući dinamičnu i agilnu vožnju, naša nova paleta benzinskih motora zadržava naslijeđe Jaguarovog legendarnog ponašanja na cesti, istovremeno omogućavajući impresivno nisku potrošnju goriva i CO2 emisija.
ELEKTRIČAN (EV)

ELEKTRIČAN (EV)

Naši sofisticirani, potpuno električni pogoni omogućavaju visoke performanse s nula emisija ispuha. Pogonjen parom električnih motora, s baterijom koja se nadopunjava pomoću regenerativnog kočenja i plug-in priključka punjenja, EV je elektrificirajuća budućnost Jaguara.

KLJUČNE KORISTI OD NOVOG DIESELA, BENZINA I ELEKTRIČNOG VOZILA

NISKE CO<sub>2</sub> EMISIJE

NISKE CO2 EMISIJE

Jaguarovi novi diesel motori imaju 20% nižu CO2 emisiju od benzinskih motora. Zapravo, od 2002., kupci koji su odabrali automobile s diesel motorima, sačuvali su atmosferu od gotovo 3 milijuna tona CO2 emisija.
EU6d-TEMP I REAL DRIVING EMISSIONS (RDE) SUKLADNOST

EU6d-TEMP I REAL DRIVING EMISSIONS (RDE) SUKLADNOST

Jaguarova nova diesel vozila usklađena su sa standardima EU6d-Temp i Real Driving Emissions (RDE), značajno smanjujući emisije u svim uvjetima vožnje. To znači da su izuzeti iz pristojbi za prijevoz u zonama s ultra-niskim emisijama (ULEZ) u Londonu.
SMANJENE EMISIJE DUŠIKOVOG OKSIDA (NO<sub>x</sub>)

SMANJENE EMISIJE DUŠIKOVOG OKSIDA (NOx)

Od rujna 2015. svi Jaguarovi diesel modeli opremljeni su Selective Catalytic Reduction (SCR) sustavima ispušnih plinova(npr.AdBlue) koji pomažu u velikom smanjivanju NOx emisija.
POVEĆANA UČINKOVITOST GORIVA

POVEĆANA UČINKOVITOST GORIVA

Diesel motori omogućavaju oko 20% bolju ekonomiju goriva od svojih benzinskih kolega. Dakle, ako često vozite 12.000 ili više milja godišnje, to je vjerojatno najisplatljiviji izbor za vas.
EU6d-TEMP I REAL DRIVING EMISSIONS (RDE) SUKLADNOST

EU6d-TEMP I REAL DRIVING EMISSIONS (RDE) SUKLADNOST

Jaguarova nova diesel vozila usklađena su sa standardima EU6d-Temp i Real Driving Emissions (RDE), značajno smanjujući emisije u svim uvjetima vožnje. To znači da su izuzeti iz pristojbi za prijevoz u zonama s ultra-niskim emisijama(ULEZ) u Londonu.
DINAMIČNO ISKUSTVO VOŽNJE

DINAMIČNO ISKUSTVO VOŽNJE

Uz glatku i trenutnu isporuku snage, benzinski motori Jaguar omogućavaju naša najproduhovljenija vozačka iskustva. Oni su uzbudljiva kombinacija performansi bez napora i uzbudljivih zvukova pri svim brzinama.
NISKA RAZINA ČESTICA

NISKA RAZINA ČESTICA

Naši najnoviji benzinski motori opremljeni su visokoučinkovitim filterima za zadržavanje i spremanje ultrafinih čestica ispušnih plinova koji prolaze kroz njih. Time se smanjuje količina ispušnih plinova u atmosferu.
UNAPRIJED SMANJENI TROŠKOVI

UNAPRIJED SMANJENI TROŠKOVI

Premda diesel motori nude veću učinkovitost goriva, jeftinija cijena vozila s odgovarajućim benzinskim motorom, često se može pokazati kao pametniji izbor za vozače koji prelaze manje kilometara na kraćim putovanjima.
NULA EMISIJA ISPUHA

NULA EMISIJA ISPUHA

Postizanje nula CO 2 emisija ispuha prilikom korištenja i autonomiju do 292 milja po punjenju, Jaguar I‑PACE ne samo što puno manje košta napuniti ga gorivom, već nema ni ispušnih plinova. Sa sve više obnovljivih izvora energije koji se uključuju u mrežu svake godine, Jaguar I‑PACE, kako stari, postaje sve čišći.
POGODNOST I PRISTUPAČNOST

POGODNOST I PRISTUPAČNOST

U mnogim gradovima, električnim vozilima sada je dopušteno koristiti vozne trake i parkirna mjesta na kojima je ograničen pristup drugim vozilima. Oni su također izuzeti od naknada koje se temelje na emisijama.
VLADINI POTICAJI

VLADINI POTICAJI

Električna vozila ispunjavaju uvjete za pogodnosti koje pružaju vlada, lokalne vlasti i tvrtke koje podržavaju prelazak na najčišće pogonske sklopove u svijetu. To uključuje znatno niže stope oporezivanja od odgovarajućih benzinskih i diesel motora.
EKONOMIČNI TROŠKOVI KORIŠTENJA

EKONOMIČNI TROŠKOVI KORIŠTENJA

Relativna niska cijena električne energije znači da potpuno električni automobili imaju jeftinije pogonsko punjenje. Dok uz manje pokretnih dijelova pogonskog sklopa za sačuvati, oni su također jeftiniji za održavanje.

NAJČEŠĆA PITANJA

OTVOREN
Što je pogonski sklop?
Koliko dugo treba napuniti električni automobil?
Što je autonomija električnog vozila?
Koje su prednosti diesela u odnosu na benzin?
Kako Jaguar Land Rover smanjuje emisije iz vozila?
Jesu li diesel motori čisti?
Što je Diesel Particulate Filter (DPF) i zašto je važan?

IZABERITE PRAVI JAGUAR ZA VAS

Spremni ste za izradu Jaguara prema vašem načinu života, stila vožnje i financijskih zahtjeva? Jednostavno odaberite vozilo iz naše ponude kako biste započeli novo putovanje s Jaguarom.

*Podaci o EV autonomiji temelje se na standardnom vozilu na standardiziranoj ruti. Postignuta autonomija će ovisiti o stanju vozila i baterije, aktualnoj ruti i okolišu te stilu vožnje.
Navedene vrijednosti rezultat su službenih ispitivanja proizvođača u skladu s EU zakonodavstvom. Samo za potrebe usporedbe. Realne vrijednosti mogu se razlikovati. CO 2 i podaci o potrošnji goriva mogu se razlikovati ovisno o ugrađenim kotačima i ugrađenom opcijskom opremom. WLTP je novi službeni EU test koji se koristi za izračunavanje standardizirane potrošnje goriva i CO 2 vrijednosti za osobna vozila. Mjeri gorivo, potrošnju energije, autonomiju i emisije. On je osmišljen kako bi približio podatke o vožnji u realnim uvjetima. Vozila se testiraju s dodatnom opremom, zahtjevnijim postupkom ispitivanja i profilom vožnje.