Jeste li znali da samo za vrijeme jedne utrke Panasonic Jaguar Racing Formula E vozilo može skupiti dovoljno energije pomoću pametnog kočenja kako bi povećalo svoju autonomiju do 15%? Kako? Koristeći najnoviju tehnologiju regenerativnog kočenja, s kojom je također opremljeno električno I‑PACE Concept cestovno vozilo.Kod vozila sa konvencionalnim motorom s unutrašnjim izgaranjem, vozilo se usporava pomoću klasičnih frikcionih kočnica, koje pritisću kočione pločice o diskove. Kinetička energija vozila pretvara se u toplotnu energiju, koja se uglavnom gubi. U slučaju električnog vozila s baterijom (BEV), elektični motor može pretvoriti tu kinetičku energiju u električnu struju za nadopunjavanje baterije, povećavajući broj kilometara koje možete proći s jednim punjenjem.

U Formuli E, duljina utrke je ista za sve natjecatelje i količina dozvoljene energije za završavanje utrke je također određena, na 56 kWh, tako što dobitak od regenerativnog kočenja prilikom utrkivanja prenosi se u dodatne performanse i potencijalno brža vremena kruga. Intenzitet električnih utrka zaista testira dijelove vozila do krajnjih granica - kao i njihove inženjere - na obostranu korist za razvoj električnih vozila za utrke i električnih cestovnih vozila, razvijene sa strane Jaguara.

Jaguar I‑PACE Concept | Stvarajući energiju

“Formula E okruženje je izuzetno uzbudljivo i izazovno za inženjera. Možemo iskoristiti lekcije koje učimo i razvoj koji radimo u električnim komponentama kako bismo izravno odgovorili na naše proizvodno okruženje za Jaguarovu novu vrstu električnih vozila.”
Richard Devenport - Research Manager, Formula E Technology

Iskustvo regenerativnog kočenja u Jaguarovom novom električnom vozilu također će vjerojatno promijeniti vaš stil vožnje. Vožnja "jednom pedalom" - većim dijelom upotrebom pedale gasa - postaje jako moguća u trenutku kada vozač postane svjestan impulsa električnog vozila.

I pored ovih značajnih tehnoloških promjena, inovativni I‑PACE Concept je još uvijek Jaguar.

“To je električno vozilo, ali to je prije svega Jaguar, tako da mora biti u skladu s karakteristikama koje naši kupci znaju i vole u svim svojim Jaguarima. Jasno je da automobil mora imati nevjerojatan dizajn iznutra i izvana. Mora biti udoban i profinjen, ali istovremeno mora ponuditi uzbudljivu i poticajnu voznu dinamiku. A to su karakteristike koje će I‑PACE Concept donijeti čitavom nizu novih kupaca.”
Ian Hoban - Vehicle Line Director, Jaguar

VIŠE PRIČA

I‑PACE CONCEPT

I‑PACE CONCEPT

Objavljeno: 12-01-2018

Upečatljiv pogled na naš prvi električni automobil s baterijama. All Wheel Drive pogon, 400 KS, 5 sjedala s autonomijom preko 500 km (310 milja).
JAGUAR RACING

JAGUAR RACING

Objavljeno: 12-01-2018

Natjecanje na stazi u FIA Formula E World Championshipa-u osigurava nam realni, probni stol na visokim brzinama za usavršavanje tehnologija električnih automobila.
I‑PACE CONCEPT: <br>  OD UTRKE DO CESTE

I‑PACE CONCEPT:
OD UTRKE DO CESTE

Posted: 12-01-2018

Istražujemo putovanje od I‑TYPE Formula E trkaćeg automobila do I‑PACE Concepta. Otkrijte prvi, potpuno električni Jaguar automobil.
ISTRAŽITE OD UTRKE DO CESTE