Najuzbudljivija stvar glede I‑PACE Concepta je činjenica što je od samog početka razvijan kao potpuno električno vozilo s baterijama (BEV).Biti u mogućnosti postaviti sve značajne električne komponente vozila - motor, paket baterija, kotače i ostalo - tamo gdje želimo pružilo nam je velike mogućnosti.

Preuzimajući isti intenzitet, strast i vještine kao i kod Jaguarovog FIA Formula E World Championship tima, inženjeri koji stoje iza I‑PACE Concepta, odlučili su se za dva kompaktna i učinkovita sinkrona motora s permanentnim magnetima na prednjoj i stražnjoj osovini.

“Pravi koncept za električni automobil je ravni paket baterija ispod poda, a zatim dva motora, jedan ispred i jedan iza tog paketa. Stražnji motor je najbolji za pokretanje kotača, dok je prednji motor najbolji za obnavljanje energije.”
Dr Wolfgang Ziebart, Jaguar Land Rover Direktor sektora za tehnički dizajn

Stvarajući istovremeno 400KS i 700Nm trenutnog momenta, 0-60 mph mogu se postić za oko 4.0 sekundi. To je uistinu ubrzanje koje oduzima dah, kao sportski automobil, koje je također sigurno na svim podlogama, zbog ugrađenog pogona na sve kotače i rješenjem s dvostrukim električnim motorima.

Jaguar I‑PACE Concept | Elektrificirajuće performanse

I‑PACE Concept dizajniran je kako bi se ugradilo veliki litij-ionski paket baterija, kako bi se ublažili bilo kakvi problemi s autonomijom vozila. Koristi najnoviju tehnologiju ćelijskih vrećica, a paket ima nazivni kapacitet od 90kWh. Jednostavno rečeno, to znači da će I‑PACE Concept moći puno dalje putovati prije ponovnog punjenja. Njegova autonomija je procjenjena na 500 km u europskom ispitnom ciklusu (ili 220 milja u američkom ciklusu). To je savršeno prikladna autonomija za dnevnu vožnju za većinu vozača, dok će ostali morati ponovno napuniti samo jednom tjedno.

Da bi se napravilo mjesta za ovaj veliki paket baterija između kotača, prednja i stražnja osovina kotača pomaknute su naprijed i natrag. Sretna posljedica ovog dizajnerskog pristupa je oslobađanje prostora u unutrašnjosti za vozača i četiri putnika.

“ Budući da je riječ o beskompromisnom električnom vozilu, u mogućnosti smo postići prostornu iskoristivost koja je do sada nepoznata u automobilima ove veličine. Vanjska duljina I‑PACE Concepta je nekoliko milimetara veća od modela Jaguar XE, no unutrašnja duljina - od papučice gasa do unutrašnjosti vrata prtljažnika - nalazi se između Range Rovera i Range Rovera Long Wheelbase. Osim većeg unutrašnjeg prostora, ovaj dugi međuosovinski razmak također daje prednost stabilnoj vožnji.”
Dr Wolfgang Ziebart, Jaguar Land Rover Direktor sektora za tehnički dizajn

Zahvaljujući nisko postavljenom paketu baterija u vozilu, I‑PACE Concept ima nisko središte gravitacije. Kada se poveže s tipičnom kvalitetom Jaguarove dvostruke poprečne vodilice sprijeda i integriranim stražnjim ovjesom, rezultat je izvrsno iskustvo vožnje s kojim su već upoznati aktualni vozači Jaguara.

Nepostojanje motora s unutrašnjim izgaranjem u ovom električnom Jaguaru znači da nema potrebe za tunelom transmisije koji prolazi kroz unutrašnjost. Putnici će imati velike koristi od dodatnog prostora stvorenog ravnim podom, a Jaguarovi dizajneri iskoristili su ovu priliku dodajući pretince u prednjem i stražnjem djelu unutrašnjosti. No, zahvaljujući pametnom rasporedu električnih komponenti vozila, na raspolaganju je jako prostran prtljažnik.

VIŠE PRIČA

I‑PACE CONCEPT

I‑PACE CONCEPT

Objavljeno: 12-01-2018

Upečatljiv pogled na naš prvi električni automobil s baterijama. All Wheel Drive pogon, 400 KS, 5 sjedala s autonomijom preko 500 km (310 milja).
JAGUAR RACING

JAGUAR RACING

Objavljeno: 12-01-2018

Natjecanje na stazi u FIA Formula E World Championshipa-u osigurava nam realni, probni stol na visokim brzinama za usavršavanje tehnologija električnih automobila.
I‑PACE CONCEPT: <br>  OD UTRKE DO CESTE

I‑PACE CONCEPT:
OD UTRKE DO CESTE

Posted: 12-01-2018

Istražujemo putovanje od I‑TYPE Formula E trkaćeg automobila do I‑PACE Concepta. Otkrijte prvi, potpuno električni Jaguar automobil.
ISTRAŽITE OD UTRKE DO CESTE